by
on
under
Permalink

Träna för att förebygga ryggproblem

Att lida av någon typ av ryggbesvär är idag inte ett ovanligt problem. Många har stillasittande jobb och stressig vardag. Att ignorera att man har ont i ryggen är mycket vanligt. Tills man kommer till den punkten att det kanske händer något exempelvis ryggskott, då är ryggsmärtan oundviklig att ignorera.

Att träna och motionera är absolut avgörande för att få en långsiktig lösning på sina ryggproblem. Att man bygger upp musklerna som håller uppe bålen, såsom magmusklerna och nedre ryggmusklerna. Många gånger kan det vara riktigt outhärdligt ont när man försöker sig på att träna, och kan vara viktigt att ta det lite lugnt i fall man har kraftiga besvär eller exempelvis en inflammation i ryggen.Då bör man kontakta läkare och få hjälp av en sjukgymnast.

Men att mjuka upp, stretcha,att röra sig och på sikt träna mer krävande är en bra väg att gå.

Börja med mjuka träningsformer som vattengymnastik, simning, promenader eller att cykla.

Det finns enkla övningar man kan börja med hemma som stärker muskulaturen. Även viktigt att man tänker på sin ergonomi när man arbetar så man inte sitter snett och skapar ännu mera påfrestning på ryggen.

Det bästa man kan göra för sig själv är att inte ignorera sin ryggbesvär utan börja motionera innan problemen blivit så stora att man nästan inte kan röra sig.Bättre att förebygga problemen än försöka rätta till dem i efterhand. Den vägen tillbaka till en frisk rygg är så mycket längre och mer smärtsam än att redan innan ge ryggen den styrka den behöver för att till exempel klara av ett stillasittande jobb.