by
on
under
Permalink

Sätt igång och träna

Så här när ett nytt år inletts är det nog många därute som man har som nyårslöfte att börja träna i någon form, dock är det många som slutar efter ett tag då de tröttnar. Av den anledningen kommer här några tips på hur man träna på ett sätt som gör att man inte tröttnar och slutar redan efter några veckor.

Springande äldre

Ha inte för höga mål

Ett av de vanligaste misstagen man kan göra när man börjar träna är att ha alldeles för höga mål, som till exempel att man ska träna 4-5 gånger per vecka och komma i topptrim på en månad. Har man inte tränat tidigare är detta helt orealistiskt.

Börja lugnt

Bättre är då att ha som mål att kanske träna ett par gånger i veckan och kanske en halvtimme åt gången. När man sedan känner att man kommit igång på ett bra sätt kan man öka dosen.

Ha roligt

Sist men inte minst är det så klart viktigt att ha kul när man tränar. Det gäller att hitta en träningsform som passar en. Tycker man inte det är kul att varken springa eller ligga på gymmet, finns det även en rad andra träningsformer som till exempel fotboll, tennis, innebandy, badminton eller varför inte dans och yoga, som också är bra sätt att motionera på.